Rabu, 05 Januari 2011

Wisata Dan Mall Di Surabaya


















Gawe Arek - arek Suroboyo ayo podo nunjukno tempat wisata sing spesial nang Suroboyo. ben wong nang Forum iki sampe kepingin lan ngiler ndelok kuto suroboyo iku akeh tempat wisatane, tak mulai yo :

1. Kenjeran
Mungkin pemandangane gak apik sih tapi lumayan iku pantai buat rekreasine keluarga n gawe pacaran (hihi), tapi selain iku akeh kok keunggulane, pusat olah raga (misal ono kolam renang, lapangan futsal, n balapan Motor). Wisata Religi ono klenteng sing gede- gede. Tempat Hiburan (motor becak)
2. Kebun Binatang
Jarene terlengkap sak asia tenggara lo
3. Monumen Kapal Selam
Neng gone kene onok bekas kapal selam milik angkatan laut RI seng di gawe monumen. kapal selame bener-bener asli lo. lan onok tempat cangkrok kanggo arek enom-enom
4. Taman Bongkol
Dek gone taman bongkol iki bener-bener adem suasanane. lek bengi taman iki rame arek enom lan wong tuwo karo anake dolanan. selain iku neng kene onok tempat wisata religine yoiku makam sunan bongkol. lan onok akses internet gawe Wifi
5. Taman Apsari / Joko Dolog
Taman apsari iki gone neng tengah kota surabaya. neng kene onok patung bersejarah yoiku patung jokodolog. konon patung iki onok ket jaman majapahit
6. Taman Hiburan Rakyat (THR)
THR biasane di sebut karo wong suroboyo taman remaja surabaya. neng kene ake permainan arek cilik
7. Kebun Bibit
neng kene selain di gawe tempat wisata yo di gawe tempat pelestarian taman kota hultikultura lan tempat belajar alam
8. Masjid Agung Surabaya
Masjid Agung Surabaya, sing jarene terbesar se Asia Tenggara. sak ben dino minggu isuk neng kene onok pasar minggu seng rameee tenan
9. Masjid Ampel
masjid peninggalan sunan Ampel, konon salah siji masjid tertua neng suroboyo, kabeh wong Jatim iku podo akeh sing mrono terutama wong meduro lann Jawa Timur bagian Utara. neng kene yo onok kampung arab
10. Pura Jagad Karana
Purene wong hindu. rame saben onok acara adat seng di selengarakno umat hindu
11. Tunjungan Plaza
Mal seng paling tuo neng surabaya lan paling seng di senengi arek enom. mall iki gak tau sepi seko arek enom. mergo enggone neng tengah kota
12. Surabaya Plaza / Delta Plaza
13. Giant Hypermart
14. Royal Plaza
15. Pakuwon Trade Center (PTC)
16. Surabaya Town Square (SUTOS)
17. City Of Tomorrow Plaza (CITO)
18. Darmo Trade Center (DTC)
19. Indo Grosir Pasar Turi
20. BG Junction Plaza
21. Carefour Plaza
22. Marina Plaza
24. World Trade Center (WTC)
25. Hitech Mall
26. Bumi Perkemahan Jurang Kuping
27. Pusat Kya-Kya Kembang Jepun (PECINAN)
28. Klenteng Hok Tien Hian
29. Masjid Muhammad Cheng Ho
30. Pasar Blauran
31. Ciputra Water Park Pakuwon
32. Pelabuhan Tanjung Perak
33. Jembatan Suramadu
34. Galaxy Mall
35. Jembatan Merah Plaza
36. Pasar Bunga Kayoon
37. Pasar Bunga Bratang Kebun Bibit
38. Museum Mpu Tantular
39. Pasar Burung Bratang
40. Pasar Burung Kupang
41. Taman Bunga Mangrove
42. Tugu Pahlawan
43. Lapangan Kodam Brawijaya
44. Kampung Dolly
45. Dll

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Kalender /harian

Ada kesalahan di dalam gadget ini